Nyromantikken

Spør nogen hvad kjærlighet er, da er den intet andet end vind som suser i rosene og derpå stilner av. Men ofte er den også et ubrytelig segl som varer for livet, varer til døden.​

Knut Hamsun

Informasjon om kurset

I løpet av kurset om nyromantikken skal dere lære om kjente, moderne og nyskapende forfattere og kunstere som var forut for sin tid. Navn som Knut Hamsun, Sigmund Freud og Edvard Munch er viktige i denne litteraturhistoriske perioden.

Dere kommer til å lære om sitatteknikk, kildekritikk og hvordan digital dømmekraft kan påvirke valgene vi gjør når vi skal innhente opplysninger.

I løpet av kurset skal dere jobbe med digitale verktøy som gjøre det enklere både og samarbeide og å presentere det dere har lagd.

Kurset varer i 5 uker, og det meste av innholdet finner du på It’s learning (innlogging skjer som vanlig fra skolenes nettsider).

skoleelev-lese
De fire første sidene i studieguiden

Studieguide

Det følger med en grundig studieguide til kurset. Den beskriver alle delene i kurset, hva som skal gjøres, hvilke oppgaver som skal løses individuelt og i gruppe, hva som skal vurderes og så videre.

I videoen over forklarer jeg hvordan du kan bruke studieguiden. Du kan også laste den ned her.

Du finner alt på It's learning

Hele kurset ligger tilgjengelig på It's learning. Det er opp til læreren din å aktivere kurset, slik at du kan gjennomføre det.

Slik finner du fram

I videoen ved siden av forklarer jeg hvordan du finner fram til de ulike oppgavene på It's learning. Logg deg inn på It's learning ved å trykke på knappen nedenfor.
Klikk her for å logge inn

Eksempel på en kursdel

Nedenfor ser du et eksempel på hvordan en kursdel kan se ut. Dette kan lese en enda mer detaljert beskrivelse av i studieguiden.

Kort beskrivelse Organisering Vurdering Frist
Oppgave 2.1
Gjør dere kjent med typiske trekk for nyromantikken.
Gruppe
Innlevering av felles dokument
Søndag
Oppgave 2.2
Velg Hamsun og én forfatter i tillegg. Lag en kort presentasjon i Canva.
Gruppe
Innlevering av link
Søndag
Oppgave 2.3
Velg to personer som påvirket samtida - en kvinne og en mann.
Gruppe
Diskusjon
Søndag
Oppgave 2.4
Egenvurdering, refleksjon og evaluering av modul 2
Individuelt
Gjennomført, anonymt
Søndag

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Eksempel på en oppgave

Last ned kursbeskrivelser

Her kan du laste ned kursbeskrivelsene i pdf-format.

Arne Midtlund

Arne Midtlund

Dette er en del av eksamensoppgaven i faget SV503 ved Universitetet i Agder, våren 2019. Nettsiden er ment som en kort introduksjon til et nettbasert kurs om nyromantikken.

Min CV