Fartslek

2. september 2007
Posted in Kroppsøving
2. september 2007 Arne Midtlund

Fartslek

Fartslek er en treningsform som krever stor selvdisiplin. Du skal løpe intervaller med skiftende intensitet på en spontan måte. Du kan for eksempel bestemme deg for å spurte alt du kan til det store treet, for deretter å gå i rolig tempo frem til den bratte bakken der du løper alt det remmer og tøy kan holde opp til toppen.

Fartslek er altså en ustrukturert form for intervalltrening der pulsen i perioder er helt oppe i nærheten av det maksimale, etterfulgt av rolige perioder der kroppen får lov til å hente seg inn igjen.

Treningen venner kroppen til høye intensiteter og styrker muskler og kretsløp. Hvis du har vanskelig for å presse deg selv, er det lurt å trene sammen med andre. Da kan dere bytte på å bestemme både ruten og tempoet i et fast antall minutter av gangen.

Denne formen for trening er både morsom og hard og du vil fort kjenne at formen blir bedre. Over tid vil fartslek kunne være med på å heve den anaerobe terskelen. Det vil si at du ikke vil få melkesyre i kroppen så tidlig som når du var mindre trent.

, ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Sosiale medier er digg!

Sjekk skolegreier på andre sosiale medier også. Og lik gjerne Facebook-siden min, Skole er digg! (Linken finner du rett nedenfor.)